• +90 212 521 81 00 - 6060
  • linguarc@fsm.edu.tr

Eğitmenlerimiz


 Ahmet USTA, Latince

Doğu Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Ahmet Usta, aynı üniversitenin Doğu Akdeniz Araştırmaları programında yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Üniversitesi Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı’ndan 2020 yılında doktorasını alan Usta, tam zamanlı olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümü’nde görev yapmaktadır. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Latinceye Giriş ve Latince Tarih Metinleri dersleri ile Yeditepe Üniversitesi’nde Latinceye Giriş I – II dersleri vermektedir.

 

 Dilan TAŞTEKİN, Klasik Yunanca

İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü’nden mezun olan Dilan Taştekin, aynı üniversitenin Eskiçağ Tarihi programında yüksek lisansını tamamladı. Aynı programda doktorasına devam eden Taştekin, 2017 ve 2018 yıllarında Bizans Çalışmaları Araştırma Merkezinin düzenlediği “Byzantine Greek Summer School” ve “Byzantine Epigraphy: Texts and Contexts” programlarına katılmıştır. Halihazırda çevrimiçi Latince ve Eski Yunanca dersleri vermektedir.

 

 Gökhan GÖKMEN, Farsça

İstanbul Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı mezunu olan Gökhan Gökmen,  aydı üniversitede Sosyoloji lisans programını da tamamladı. Daha sonra Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisansını bitiren Gökmen, Kırıkkale-Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüleri, Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda (ortak doktora programı) Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç danışmanlığında hazırladığı tez ile doktorasını aldı. 2021 yılından itibaren  İstanbul Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Farsça Dilbilgisi I-II-III,IV, Farsça Yazılı Anlatım, Türkçeden Farsçaya Çeviri ve Metin Çevirisi gibi dersler vermektedir.

 

 Ömer Faruk KÖSE, Osmanlı Paleografyası

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde 2009 yılında tamamlayan Ömer Faruk Köse, 2015 yılında aynı üniversitenin yüksek lisans programından mezun oldu. 2023 yılında "Osmanlı Devleti'nde Taşra Müftüleri (1550-1700)" başlıklı teziyle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde doktor unvanını alan Köse, aynı üniversitede akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Tarih bölümünde Osmanlı Paleografyası ve Klasik Dönem Osmanlı Tarihinin Kaynakları derslerini vermektedir.

 

 Asena ERGİN UZUN, İbranice

İbranice başta olmak üzere birçok dilde tercüme, danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren Asena Ergin, hali hazırda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Halk Eğitim Kurumları, Beyoğlu Akademi ve benzeri gibi değerli kurumlarda eğitimler vermenin yanı sıra 3 aylık periyotlarla Başlangıç, Orta ve İleri Seviye olmak üzere özel müfredatla Online İbranice Dersleri ve Özel İbranice Dersleri ile eğitim kariyerini devam ettirmektedir.

 

 Mustafa KÜÇÜK, Osmanlı Arşiv Belgeleri ve Diplomatika
1985 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Mustafa Küçük, ardından Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Uzman Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda “Birinci TBMM'nin Yapısı ve Faaliyetleri” başlıklı teziyle doktor unvanı alan Küçük, kütüphanecilik ve Osmanlı Arşiv Belgeleri üzerine yurt içinde ve yurt dışında uzman sıfatıyla çeşitli görevlerde bulunmuş ve yaklaşık 43 yıldır Osmanlı Türkçesi'ne giriş; Rik'a yazılı metinleri okuma ve belge değerlendirme; Talik yazılı metinlerle Şer‘iye Sicilleri okuma ve değerlendirme; Kitabeler ve mezar taşları okuma ile Divanî yazılı belge okuma dersleri vermektedir. Halen T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi'nde araştırmacı olarak çalışmaktadır.